Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν 45 αλλοδαποί που ετοιμάζονταν να φύγουν για Ιταλία


Στη σύλληψη 45 αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα προχώρησε η αστυνομία.Στη σύλληψη 45 αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα προχώρησε η αστυνομία...
Στη σύλληψη 45 αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.
 
Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίσθηκε ένα σταθμευμένο "βανάκι" στο πίσω μέρος του οποίου βρίσκονταν κλειδωμένοι 45 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 42 ήταν Αφγανοί,οι 2 από το Ιράκ και ο ένας εξ αυτών από την Αίγυπτο.
 
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι μέλη οργανωμένου κυκλώματος λαθροδιακίνησης μεταναστών, προσέγγισαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τους πρότειναν να τους προωθήσουν μέσω Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, με κόστος από 1000 έως 1500 ευρώ το άτομο. Κάποιοι εξ αυτών κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ οι υπόλοιποι θα το κατέβαλαν με την άφιξη τους στην Ιταλία. Για άγνωστη αιτία η μεταφορά τους τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν από τους αστυνομικούς στο σημείο που τους εγκατέλειψαν.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται 6 αλλοδαποί που είναι μέλη του κυκλώματος που είχε οργανώσει τη μεταφορά στην Ιταλία.