Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ενωμένοι οι Αγιορείτες αποχαιρέτησαν τον γέροντα τους

Είναι οι τελευταίες στιγμές, λίγο πριν την αναχώρηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου από το Άγιο Όρος.
Ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί που πήγαν στο Βατοπαίδι για να μεταφέρουν στην Αθήνα τον γέροντα έγιναν μάρτυρες του πιο θλιβερού σκηνικού που έχει ζήσει το Άγιο όρος.

Ο αποχαιρετισμός όπως θα δείτε στις φωτογραφίες ήταν συγκινητικός ενώ οι πνευματικοί αδελφοί και τα πνευματικά παιδιά του γέροντα ήταν καθισμένα γύρω του για να ακούσουν τα τελευταία του λόγια.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και την πίεση των ημερών προσπαθούσε να χαμογελάει και να δίνει εκείνος κουράγιο στους γύρω του.

Όταν μάλιστα άρχισε να  κατευθύνεται  προς το σκάφος που θα τον έπαιρνε μακριά τους τον  συνόδευσαν ως την προβλήτα με σιωπηρό βλέμμα. Δεν είχαν προλάβει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα ως τη στιγμή που το σκάφος χάθηκε στον ορίζοντα.



Σήμερα μετά την υπερβολική μεταφορά του γέροντα στον Άρειο Πάγο και μετά στις φυλακές Κορυδαλλού οι αντιδράσεις πληθαίνουν όλο και πιο πολύ, όχι μόνο από την εκκλησία αλλά και από πολιτικούς παράγοντες που γνωρίζουν καλά την υπόθεση Βατοπαίδι.

Η κοινή γνώμη αναζητεί μια απάντηση στην αδικαιολόγητη προφυλάκιση του ηγούμενου και περιμένει να μάθει την αλήθεια αφού όλοι είναι πεπεισμένοι ότι το παιχνίδι είναι καθαρά πολιτικό.

Ο γέροντας Εφραίμ από την πρώτη στιγμή που πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού ζήτησε να μάθει που είναι η εκκλησία στις φυλακές για να προσεύχεται.

Μια μεγάλη αλήθεια πάντως είναι ότι χιλιάδες οικογένειες και πνευματικά παιδιά του γέροντα πέρασαν τις δυσκολότερες γιορτές της ζωής τους αφού ο εγκλεισμός του στην φυλακή άφησε  τεράστιο κι ανεκπλήρωτο κενό με την απουσία του .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  «Το Άγιον Όρος έζησε αήθεις καταστάσεις με τη σύλληψη του ηγ. Εφραίμ»