Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ποινή 12 ετών σε Βούλγαρους που μετέφεραν λαθρομετανάστες


Ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή 29.000 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στους... Mihaylov Martin του Maryn, 33 ετών, υπήκοο Βουλγαρίας, Sergey Marinov του Milanov, 36 ετών υπήκοο Βουλγαρίας και Bilal Darbal του Hany, 25 ετών, υπήκοο Παλαιστίνης που κρίθηκαν ένοχοι για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα από κοινού αλλοδαπού κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και από κερδοσκοπία.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 5η Ιουνίου 2011 από αστυνομικούς του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου "Διαγόρας". Στην υπόθεση ενεπλάκη αρχικά και ένας 29χρονος υπήκοος Ιράκ.

Οι τρεις πρώτοι κατήρτισαν συγκεκριμένα με τη βοήθεια συνεργατών τους που δεν κατονομάζονται, τρία διαβατήρια των αρχών Τσεχίας και Γαλλίας τα οποία είναι προφανώς πλαστά και στα οποία είχαν τοποθετηθεί οι φωτογραφίες τριών λαθρομεταναστών.

Οι λαθρομετανάστες συνοδευόμενοι από τον 25χρονο ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς στη Ρόδο, έχοντας στην κατοχή τους τα εν λόγω διαβατήρια με σκοπό να συνεχίσουν για χώρα της Ευρώπης.

Την 5η Ιουνίου 2011 οι υπήκοοι Βουλγαρίας, παρέλαβαν από την πόλη της Ρόδου δύο από τους τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Ιράκ και τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο το οποίο είχαν ενοικιάσει. Φθάνοντας στο αεροδρόμιο οι υπήκοοι Βουλγαρίας στάθμευσαν το όχημα και αφήνοντας τους άλλους δύο εντός του οχήματος, μετέβησαν στον έλεγχο εισιτηρίων της πτήσης PF356 για Μάλμο Σουηδίας, κάνοντας χρήση των δελτίων ταυτότητάς τους, με σκοπό να τους παραδώσουν τις κάρτες επιβίβασης.

Οι Βούλγαροι συνελήφθησαν από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο τρίτος υπήκοος Ιράκ κινήθηκε από την πόλη της Ρόδου προς το αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας TAXI, συνοδευόμενος από τον 25χρονο.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.