Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών…

 



Ο π. Πρωθυπουργός, δικαιούται να μιλά. Όχι μόνο λόγω τη θεσμικής του θέσης, αλλά και γιατί έχει πιστωθεί την επιτυχία της εισόδου της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Τώρα βλέπει το οικοδόμημά του να καταρρέει. Κατηγορήθηκε για αλχημείες αριθμών, για την τότε επιτυχία της χώρας. Ωστόσο μετά αποδείχθηκε πως και άλλες χώρες, έπραξαν το ίδιο.

Άρα σήμερα, με βάση την πασοκική λογική, έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει την πορεία που είχε το «δικό» του ευρωοικοδόμημα.

Και μάλιστα να κάνει και την αυτοκριτική του εμμέσως, αναγνωρίζοντας την τεράστια ευθύνη που είχε η πράξη της παράδοσης του δαχτυλιδιού. Το δαχτυλίδι δόθηκε στο υιό του ιδρυτή του κινήματος, που ο κ. Σημίτης κατηγορεί πως ευθύνεται για την πιστωτική πτώχευση της χώρας και την ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ.

Ο π. Πρωθυπουργός, ήδη έχει δικαιωθεί δια της παρουσίας του κ. Παπαδήμου, συνεργάτη του, στο τιμόνι της χώρας, την πιο κρίσιμη στιγμή της, αλλά και του κ. Γιαννίτση για την αντιμετώπιση του χάους με τον Καλλικράτη και τους λαθρομετανάστες.

Το ότι ο κ. Σημίτης δημοσιοποιεί σημεία της ομιλίας του στη Γερμανία, πριν την επίσημή της, συμβολίζει για τους «συντρόφους» και κάτι ακόμη. Πως όχι μόνο είναι «εδώ», αλλά διαθέτει και τον «πολιτικό ανδρισμό», να «φωνάζει» τις απόψεις του για την αποτυχία της οικονομικής συμφωνίας τρόικας-κυβέρνησης Παπανδρέου, εντός της χώρας ηγέτιδας της Ευρώπης.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο κ. Σημίτης, δείχνει τον πολιτικό δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει, όποιος θέλει να καταλάβει την εξουσία του ΠΑΣΟΚ. Η δύναμή του, εντός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εντός της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι δεδομένη.

Τώρα μένει να αποδειχθεί αν όλα αυτά είναι προετοιμασία για ανακοινωθεί το νέο «δαχτυλίδι»… ή κάλεσμα για αυτό.

Υ.Γ. Τα παραπάνω γράφονται για τις ανάγκες της επικαιρότητας και μόνο. Η Ελληνική κοινωνία δεν ξεχνά, πως την ίδια κυβερνητική περίοδο που εντάχθηκε η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, συνέβαιναν και τα ακόλουθα εκσυγχρονιστικά: Συμφωνία Ελσίνκι, ΙΜΙΑ, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, υποτίμηση δραχμής, SIEMENS, S-300, TOR-M1, συναίνεση στο βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, εθνικό κτηματολόγιο, «περίεργες» Ελληνοποιήσεις, εξυγίανση;;;; Ολυμπιακής, αναδιάρθρωση;;;; της αγροτικής παραγωγής, Τσουκάτος, δομημένα ομόλογα και άλλα πολλά…