Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Ένοπλους τρομοκράτες» κατηγορεί για τη δολοφονία του Γάλλου ρεπόρτερ η Δαμασκός


Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε «ένοπλους τρομοκράτες» για την επίθεση στην οποία σκοτώθηκε ένας Γάλλος δημοσιογράφος και εξέφρασε την λύπη της στη Γαλλία.
«Λυπόμαστε για την δολοφονία του Γάλλου δημοσιογράφου και δεσμευόμαστε να κόψουμε τα χέρια των τρομοκρατικών συμμοριών που πραγματοποίησαν την επίθεση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών που μεταδόθηκε από την κρατική συριακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το συριακό Υπουργείο Πληροφοριών εξέφρασε, επίσης, «την βαθιά του θλίψη» για τους θανάτους του Ζιλ Ζακέ και επτά ακόμα ατόμων, τους οποίους χαρακτήρισε «μάρτυρες». Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics

«Το Υπουργείο Πληροφοριών τονίζει ότι η πράξη είναι μια προέκταση της αλυσίδας του τρόμου στον οποίο είναι εκτεθειμένη η Συρία και ότι έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας των τρομοκρατών να διαστρεβλώσουν την πραγματική κατάσταση στη Συρία», μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο Ζακέ, ο οποίος εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό France 2, σκοτώθηκε την Τετάρτη όταν εξερράγη οβίδα στην πόλη Χομς, την ώρα που πραγματοποιούσε περιοδεία με την έγκριση της κυβέρνησης.

Είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη διάρκεια των δεκάμηνων ταραχών στη Συρία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι ένας Βέλγος εικονολήπτης, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια επίθεση, νοσηλεύεται στην Χομς.