Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος "παραιτείται" στον Παπούλια


Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ είχε σχεδόν τηλεγραφικό περιεχόμενο, ενημερώνοντας για την αυριανή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.Στη… συντομία των λέξεων ωστόσο, ενδεχομένως να κρύβεται και η είδηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει καταλήξει στις αποφάσεις του, και στην αυριανή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να επιθυμεί να καταστήσει τον Κάρολο Παπούλια κοινωνό των αποφάσεων αυτών.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας, έχει μια σημαντική πολιτική διαδρομή, ως ιστορικό και σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με απευθείας αναφορές, ιδεολογικούς και προσωπικούς δεσμούς με τον Ανδρέα Παπανδρέου, επομένως συνολικά με την οικογένεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, άρα και με τον γιο του, και πρώην πρωθυπουργό.

Η σχέση των δυο ανδρών πάντως δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα ξεχωριστή, και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως όταν ο Κώστας Καραμανλής πρότεινε το 2005 τον Κάρολο Παπούλια για διάδοχο του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο Ηπειρώτης πολιτικός είχε κρατήσει μυστικές τις συζητήσεις του με τον τότε πρωθυπουργό. Σύμφωνα δηλαδή με το πολιτικό παρασκήνιο της εποχής, δεν είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αύριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μην κρατήσει την ίδια στάση. Και να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μέλλον του κόμματος από το οποίο προέρχεται.
statesmen.gr