Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα του Μετώπου Α.Α. σε κόμματα και οργανώσεις

Με επιστολή του (10/1) το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς σε διάλογο «για να τεθεί το περίγραμμα ενός κοινού αριστερού προγράμματος διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση».
Στην επιστολή, αφού γίνεται αναφορά στις τρεις συναντήσεις του Οκτωβρίου, οι οποίες κατέληξαν σε μια κοινή δήλωση για τις νέες επιβαρύνσεις με το λογαριασμό της ΔΕΗ και σε κοινές δράσεις, περιγράφεται το σκηνικό χρεοκοπίας, αλλά και η «απουσία αριστερής εναλλακτικής λύσης».
Και η επιστολή καταλήγει: «Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει άμεση ανάγκη να αρχίσει διάλογος, για να τεθεί το περίγραμμα ενός κοινού αριστερού προγράμματος διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση με συμμέτοχο την κοινωνία. Ο διάλογος δεν θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Προτείνουμε, μάλιστα, μετά την πρώτη συνάντηση-συνεννόηση μεταξύ μας, ο διάλογος να μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Διαδικτύου. Και να συνδυάζεται με διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, περιοδειών, επαφών με εργαζόμενους, κοινής παρουσίας στις καταλήψεις και όλους τους αγώνες που διεξάγονται».
«Με την τρόικα η χώρα καταποντίζεται, η οικονομία διαλύεται, ο κόσμος της εργασίας βογγά, το μέλλον είναι σκοτεινό. Σε τέτοιες συνθήκες δεν έχει δικαίωμα, κατά τη γνώμη μας, η Αριστερά να μην εξαντλεί όλες τις δυνατότητες διαλόγου για την επίτευξη μιας μεγάλης πολιτικής συμπαράταξης στη βάση ενός εναλλακτικού προγράμματος ανατροπής. Όχι άλλοθι ή πρόσχημα ή ακολουθία μονολόγων, αλλά διάλογος ουσίας με συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών. Ο χρόνος εξαντλείται».
Η επιστολή απευθύνεται στα εξής κόμματα και οργανώσεις ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΚΟΑ, ΔΗΚΚΙ, Ενεργοί Πολίτες, Κόκκινο, Οικοσοσιαλιστές, Ομάδα Ρόζα, Ριζοσπάστες, Συνασπισμός, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, ΣΕΚ και Ξεκίνημα. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012.