Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Σύλληψη παλαιοπώλη για κατοχή ιερών εικόνων

Για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλων, συνελήφθη άνδρας ηλικίας 61 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες.
Η μία απεικόνιζε την παράσταση «της φιλοξενίας του Αβραάμ» και χρονολογείται τον 17ο-18ο αιώνα μ.Χ., ενώ η άλλη την «η εις Εμμαούς Συνοδεία» και χρονολογείται τον 19ο-20ο αιώνα μ.Χ..
Οι εικόνες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου μετά από έλεγχο στο κλειστού τύπου φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς στην επαρχιακή Οδού Αστακού - Μύτικα. Οι δυο μεγάλων διαστάσεων εικόνες ήταν επιμελώς κρυμμένες κάτω από ελαιόπανα και πλαστικά τελάρα.
Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε κατάστημα-παλαιοπωλείο που διατηρεί ο συλληφθείς στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα πιστόλι σε ξύλινη θήκη, ένα πολεμικό τυφέκιο και δύο κυνηγετικά όπλα παλαιού τύπου.
Το κλειστού τύπου, φορτηγό αυτοκίνητο του 61χρονου, κατασχέθηκε ως μέσο που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των παλαιών εικόνων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.