Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Η κατάσταση όπως όλα δείχνουν είναι πολύ σοβαρή στον "Ελεύθερο Τύπο".
Δεν είναι μόνο ότι απολύθηκε ο συντάκτης ύλης Λευτέρης Βαγγελάτος για να πάρουν στη θέση του, με αναβαθμισμένο ρόλο, έναν συντάκτη ύλης, από την "Ελευθεροτυπία". Είναι ότι παράλληλα ανακοινώθηκε ότι κόβεται το 75%(!) της υπερωριακής αμοιβής για την εργασία την Κυριακή στους συντάκτες ύλης. Και επίσης δεν θα εργάζονται όλοι κάθε Κυριακή.

Δηλαδή πρακτικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καλούνται να "χρηματοδοτήσουν" από τη δική τους δουλειά τη νέα πρόσληψη. Η οποία και πιθανώς να είναι απόλυτα αναγκαία αφού στην εφημερίδα η εντατικοποίηση είναι κανόνας.
Και η "επιχείρηση" που "δεν αντιμετωπίζει προβλήματα", σύμφωνα με τις δηλώσεις της ιδιοκτησίας έως πρόσφατα θα έχει το κέρδος της απόλυσης!
Τρομερή σύλληψη για όποιον το σκέφθηκε. Στα παρασκήνια δε φημολογείται πως η "πρόσληψη" έκλεισε με τον "Ελεύθερο Τύπο" πολλές μέρες πριν ανακοινωθεί η απόλυση. Μένει να αποδειχθεί κι αυτό...Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.
Υπάρχει και μια ακόμη σοβαρότερη, αθέατη πλευρά στην όλη υπόθεση. Ό,τι σταθερά προωθείται η "αντικατάσταση" παλαιών συντακτών της εφημερίδας, μεγάλο μέρος από αυτούς δηλαδή που αγωνίστηκαν, απαίτησαν και κέρδισαν την επαναπρόσληψη στον "Ελεύθερο Τύπο" μετά το λουκέτο της Γ.Αγγελοπούλου, επιμένοντας σταθερά στη άποψη: "Η εφημερίδα είναι οι άνθρωποι της".
Προφανώς η τακτική τώρα με τόσο άφθονο "φθηνό δημοσιογραφικό κρέας" τριγύρω στα ΜΜΕ, είναι η αντικατάσταση των ανθρώπων.

greektv.com