Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τί γίνεται με τις συνταγές των ασφαλισμένων και τα φαρμακεία;


Διαβάζουμε απόψε στο http://www.troktiko.eu/  πως πλέον κανονικά εκτελούνται οι συνταγές των ασφαλισμένων στα Φαρμακεία Αθηνών Πειραιά, Αχαΐας κλπ.
Άντε να δούμε τί θα γίνει κι εδώ. Φυσικά οι φαρμακοποιοί δίκιο έχουν και ζητούν από το κράτος να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του. Το θέμα είναι τί γίνεται με τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους , ειδικά αυτούς που χρειάζονται φάρμακα ακριβά;

Παραθέτουμε το σχετικό άρθρο :

"Κανονικά εκτελούν οι φαρμακοποιοί τις συνταγές των ασφαλισμένων
 Κανονικά εκτελούν οι φαρμακοποιοί τις συνταγές των ασφαλισμένων
 
Μετά τη δέσμευση του υπ. Οικονομικών ότι θα εισπράξουν τα χρήματά τους

Κανονικά εκτελούν πλέον όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας τις συνταγές σε ασφαλισμένους του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι από σήμερα θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν από την τσέπη τους.
Την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ακολούθησαν και οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαϊας, οι οποίοι θεωρούν ικανοποιητικές τις εξελίξεις που αφορούν κυρίως τον τρόπο πληρωμής τους από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την επαναφορά των εκπτώσεων από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί δέχθηκαν τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα εισπράξουν τα χρήματά τους σε δύο δόσεις, στις 13 Φεβρουαρίου και 15 Μαρτίου."
 http://www.tora-i-pote.blogspot.com/2012/01/blog-post_8681.html