Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αγοραπωλησία εκρηκτικών πίσω από το φόνο του «Βάτραχου»


Δοσοληψίες με εκρηκτικά, εκτός των άλλων αδικημάτων φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του 34χρονου...
Χαράλαμπου Χαραλάμπους, άλλως «Βάτραχου», ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Αρχάγγελο στις 14 του περασμένου μήνα.

Η υπόθεση των εκρηκτικών έγινε γνωστή στην Αστυνομία στις 12 Αυγούστου 2011, όταν μετά από πληροφορίες η Αστυνομία μετέβη στο σπίτι του θύματος για έρευνες σχετικά με υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου.

Πάνω στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού οι ανακριτές εντόπισαν χάρτινο κιβώτιο παπουτσιών εντός του οποίου υπήρχαν τρεις κοινοί πυροκροτητές, πέντε ράβδοι δυναμίτιδας, ένας πλήρης πυροσωλήνας χειροβομβίδας, ένα καψύλλιο, μια φωτοβολίδα, και τεμάχια ακαριαίου εκρηκτικού σχοινιού. Εναντίον του ιδιοκτήτη του σπιτιού σχηματίστηκε ανακριτικός φάκελος και καταχωρήθηκε εναντίον του υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 αξιόπιστη πηγή της Αστυνομίας ανέφερε πως στην υπόθεση ενέχονται ακόμα τρία πρόσωπα, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθη ο ένας από τους τρεις καταζητουμένους. Ο συλληφθείς συνδέθηκε επιστημονικά με τα συγκεκριμένα τεκμήρια και κατηγορήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Στις 4 Οκτωβρίου 2011 η ίδια πηγή της Αστυνομίας ανέφερε πως στην κατοχή και μεταφορά των εκρηκτικών ενέχεται και ένας 27χρονος Ελληνοκύπριος, ενώ οι δύο άλλοι καταζητούμενοι είναι αλλοδαποί.

Ο 27χρονος συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου 2012 και ανακρινόμενος δήλωσε πως δεν έχει ιδέα για τα εκρηκτικά, ενώ έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του απέβησαν άκαρπες. Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη των εκρηκτικών και μάλιστα είχε μεταφέρει εκεί κάποιον που ήθελε να τα αγοράσει για να τα παραδώσει στην Αστυνομία με σκοπό να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης γιατί εκκρεμούσαν εναντίον του ποινικές υποθέσεις.

Ο 27χρονος προσήχθη τη Δευτέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εκδόθηκε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του.