Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζεται η επίσχεση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ


Απλήρωτοι, με ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και με πολλά προβλήματα στα οχήματα τους εξακολουθούν και δουλεύουν οι εργαζόμενοι... του ΕΚΑΒ στην Κρήτη που στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης πραγματοποιούν από την προηγούμενη Δευτέρα επίσχεση εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του παγκρήτιου σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Μ. Καρακωνσταντάκης το προσωπικό διεκδικεί δεδουλευμένα νυχτερινών , αργιών, καθώς και χρήματα που πρέπει να καταβληθούν λόγω διακομιδών ασθενών σε μεγάλες αποστάσεις.

Πέρα όμως από τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό και κατ΄επέκταση το ΕΚΑΒ στην Κρήτη, καθώς καινούρια ασθενοφόρα δεν βρίσκονται στο δρόμο αφού τα φθαρμένα ελαστικά δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ δεν είναι και λίγα εκείνα τα οχήματα που δεν έχουν την απαραίτητη συντήρηση καθώς υπάρχει πρόβλημα στα ανταλλακτικά.

Σε οτι αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό ο κ. Καρακωνσταντάκης, τόνισε πως είναι αρκετές σε τομείς κυρίως εκτός του Ηρακλείου, όπως των Ανωγείων , του Τζερμιάδο, της Ιεράπετρας, του Αγίου Νικολάου, της Σητείας αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετούς από τους παραπάνω τομείς του ΕΚΑΒ δεν βγαίνει ασθενοφόρο στους δρόμους ολόκληρο το 24ωρο, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μένουν ακάλυπτες.

Ανάλογα είναι τα προβλήματα και στον τομέα των Χανίων του ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Μ. Θεοδωράκης σημείωσε στο Flashnews.gr πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα από τον Μάρτιο και το Σεπτέμβριου του 2011.

Σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα που έχει το ΕΚΑΒ στα Χανιά, όπως σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης έχουν να κάνουν με τα νέα ασθενοφόρα που δεν βρίσκονται στο δρόμο επίσης εξαιτίας της έλλειψης ελαστικών, ενώ περιορισμοί υπάρχουν και στα εκτελούμενα δρομολόγια καθώς υπάρχει πρόβλημα ακόμα και με τα καύσιμα.

Χαρακτηριστικό της επικρατούσας κατάστασης είναι το οτι όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, αρκετά νέα αυτοκίνητα δεν βγαίνουν αυτή την περίοδο στο δρόμο προκειμένου να βγουν το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες και λόγο του τουρισμού ανάγκες της θερινής περιόδου.
flashnews.gr