Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Διαδημοτική κίνηση για την πτώση των τιμών με πρωτοβουλία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου


«Επειδή πρωτίστως οι Δήμαρχοι είναι οι αποδέκτες όλων των προβλημάτων και των παραπόνων των πολιτών, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η υπάρχουσα κατάσταση... με την μείωση των μισθών και των συντάξεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνοδευόμενη με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής και με τις διαρκείς αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί μόνο με τα συσσίτια των ενοριών, τα δημοτικά παντοπωλεία, τα δίκτυα αλληλεγγύης, τους οδηγούς επιβίωσης αλλά ούτε και με έρευνες τιμών από τους καταναλωτές. 
Για τους λόγους αυτούς, ως εκπρόσωποι του λαού της χώρας μας, δεν μπορούμε να μένουμε θεατές αυτής της κατάστασης, αλλά να πάρουμε θέση στέλνοντας ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση με την έκδοση Ψηφίσματος» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης, προσκαλώντας σε σύσκεψη με θέμα «Αντιστοίχηση μισθών και τιμών» και με αίτημα «Τη μείωση τιμών ειδών διατροφής και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ», την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 11.00 πμ. στο Δημαρχείο Ευόσμου (Οδός Π. Μελά 24) τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δημάρχους του Νομού Θεσσαλονίκης, τους Βουλευτές και εκπροσώπους πόλης όλων των Κομμάτων, τους Προέδρους Εργατικού Κέντρου-Επιμελητηρίων - Καταναλωτικών Οργανώσεων και ΜΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία – κίνηση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου άρχισε στις 29.11.2011 με την αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο με την οποία ζητά ρύθμιση του κόστους ζωής στα νέα μειωμένα εισοδήματα των Ελλήνων, μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και εξισορρόπηση των τιμών διατροφής ανάλογες με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζανίδης συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ευόσμου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως π. Π. Κωστούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Π. Αβραμόπουλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης της Μείζονος αντιπολίτευσης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Π. Τσαραμπουλίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Νίκο Τσεμπερλίδη, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος Περσεφόνη Μήττα και ο Υπεύθυνος Θεσσαλονίκης της Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» Αλέξανδρος Φτίκα.
exokatinasoupo.blogspot.com