Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Θέλουν να αποφύγουν τις εκλογές όπως ο Διάολος το λιβάνι!


Σαν κακό όνειρο φαντάζουν οι εκλογές για πολλούς στο ΠΑΣΟΚ, για άλλους σαν εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες.
Οι μετρήσεις που έχουν πολλά στελέχη στα χέρια τους, ακόμη και κορυφαίοι, τους λούζουν με κρύο ιδρώτα.

Και εάν στελέχη που έχουν δοκιμαστεί και έχουν έτοιμους μηχανισμούς σε δύσκολες περιφέρειες, όπως η Α και Β Αθηνών, βλέπουν να μένουν εκτός βουλής με δεδομένα πάντα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ με χαμηλό βαρομετρικό, το δράμα που ζουν οι λεγόμενοι «κηπουροί» δεν περιγράφεται. Ακόμη και εκλεγμένοι βουλευτές, στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου που θήτευσαν στην κυβέρνηση του, δεν βλέπουν παρά μόνο την ψήφο τους.

Την Α’ Αθήνας καλοβλέπει ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Η λέξη «σφαγή» είναι λίγη για να περιγράψει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περιφέρεια. Ακόμη και για την Άννα Διαμαντοπούλου είναι σκούρα τα πράγματα, όταν μάλιστα το όνομα που απειλεί «παραδοσιακούς» υποψήφιους , είναι η Φώφη Γεννηματά.

Για τη Β’ Αθήνας είχε ακουστεί το όνομα του άλλου στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η περιφέρεια που τον ανέδειξε, η Κοζάνη, είναι απαγορευτική. Ο Βενιζελικός Πάρις Κουκουλόπουλος, αν μάλιστα επικρατήσει ο υπουργός οικονομικών στην κούρσα διαδοχής, θα έχει πλεονέκτημα. Μόνο που για τον πρώην τσάρο, όχι μόνο η αχανής Β Αθήνας, στην οποία είχε μετρηθεί και έβγαινε στις τελευταίες θέσεις, αλλά σε καμία άλλη δεν φαίνεται να έχει τύχη.

Με τη Β’ Αθηνών φλερτάρει και ο πάλε ποτέ στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης. Εκεί θα μπορούσε να έχει το αβαντάζ Λοβέρδου, ως μέλος της «πράσινης» τρόικας. Ο φόβος του είναι μήπως βρεθεί απέναντι με το Παπανδρεικό μπλοκ, το οποίο θα μπορούσε να τον πολεμήσει, επειδή λησμόνησε, όπως πιστεύουν, εκείνον που τον ευεργέτησε.

Ο τέταρτος της παρέας, Ηλίας Μόσιαλος, θα ήθελε πολύ το υπόλοιπο Αττικής, αλλά δεν τον θέλει εκείνο. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου κρατάει γερά την περιφέρεια, ενώ ακόμη και σαν φυσιογνωμία ο καθηγητής του LSE, δεν θα είχε και πολλά κοινά με τους ψηφοφόρους της περιοχής. Έτσι η επόμενη επιλογή είναι τα Τρίκαλα, τόπος καταγωγής του. Εκεί τον περιμένει όμως η Σούλα Μερεντίτη, από της οποίας…τα νύχια ξέφυγε πριν από λίγους μήνες , στο εντευκτήριο της βουλής. Ήταν τότε που ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκδιώχτηκε κακήν κακώς για όσα είχε πει περί προνόμια βουλευτών.