Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η μεγάλη παγίδα



του Ανέστη Γεωργιάδη
Επιβεβαιώσαμε την θεωρία του ΣΟΚ παραδειγματικά.
Παρακολουθούμε μουδιασμένοι, αμήχανοι λες και είμαστε υπνωτισμένοι, την τελευταία πράξη του σεναρίου που τόσο υποδειγματικά εκτελείται.

Θεωρώ προσωπικό μου καθήκον,με τις ελάχιστες δυνάμεις μου, να προειδοποιήσω τον οποιονδήποτε τι σημαίνει PSI και νέα δανειακή σύμβαση.

Το εθελοντικό κούρεμα του χρέους των ιδιωτών (PSI) στα ποσοστά που συζητούνται όσο και να φαίνεται λογικό, είναι τεχνικά ανεπαρκέστατο. Ο λόγος ; Ένα τεράστιο ποσοστό του κουρέματος θα πάει σε νέα δάνεια για δήθεν κρατικοποίηση των τραπεζών και την στήριξη του ασφαλιστικού.

Εδώ κρύβεται η μεγάλη παγίδα . Με την σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και με τα πιο αισιόδοξα σενάρια ανάταξής της, είναι εκατό τις εκατό σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί το νέο χρέος .Επαναλαμβάνω εκατό τις εκατό δεν θα εξυπηρετηθεί .Επίτροπος διορισμένος από το Eurogroup θα εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα συμμορφώνεται πρώτα με τον όρο να ικανοποιεί τα χρέη της και έπειτα να καλύπτει τις ανάγκες της για δαπάνες , αποτέλεσμα εξαθλίωση . Συντάξεις , μισθοί , νοσοκομεία , σχολεία τέλος .

Αφού τελικά δεν θα μπορεί η Ελλάδα να εξοφλεί το χρέος της, εδώ μπαίνει το αγγλικό δίκαιο των νέων ομολόγων που θα οδηγήσει στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου και την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας με κατάσχεση εθνικών πόρων και κρατικής περιουσίας .Έμμεσα βέβαια και της ατομικής, μέσω της υπερφορολόγησης εισοδημάτων και ακινήτων.

Το τραγικότερο όλων κατά την γνώμη μου είναι ότι θα μεσολαβήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προσχεδιασμέμης τραγικής ύφεσης. Έτσι θα τεκμηριωθεί τεχνικά και νομικά η αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο τελικός στόχος είναι τα κατασχετήρια και όχι η επιστροφή των δανεικών.

http://paragoume.wordpress.com/