Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πάμε για κοσμογονικές αλλαγές..



«…Γνωρίζουμε καλά πως σε πολλές χώρες η οικονομική ανάπτυξη δεν ωφελεί παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού και μάλιστα μπορεί να έχει ως...
αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης της πλειοψηφίας να γίνονται όλο και περισσότερο απελπιστικές»

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Τζον Πέρκινς «Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου». Ο ίδιος υπήρξε οικονομικός δολοφόνος και στο βιβλίο αναλύει τις μεθόδους με τις οποίες δρούσε και τον σκοπό τους. Λέει παρακάτω σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του:

«…χρησιμοποιούμε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς (π.χ. ΔΝΤ) με τέτοιους τρόπους ώστε να δημιουργούν τις συνθήκες για την υποδούλωση ξένων κρατών στην εταιρειοκρατία που διευθύνει τις μεγάλες εταιρείες μας, την κυβέρνησή μας και τις τράπεζές μας. Όπως ακριβώς και η Μαφία έτσι κι εμείς παρέχουμε εξυπηρετήσεις. Οι εξυπηρετήσεις γίνονται υπό την μορφή δανείων για την ανάπτυξη των χωρών αυτών με έργα υποδομής, με τον όρο να γίνουν αυτά από εταιρείες της χώρας μας. Έτσι, στην ουσία το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν φεύγει ποτέ από τις ΗΠΑ, αλλά μεταβιβάζεται από τις τράπεζες της Ουάσιγκτον στα τεχνικά γραφεία της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι με τον τρόπο αυτό τα χρήματα επιστρέφονται αμέσως στις εταιρείες μέλη της εταιρειοκρατίας, η υποχρέωση της χώρας που δανείστηκε να εξοφλήσει το δάνειο μαζί με τους τόκους παραμένει. Αν η αποστολή στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, τα δάνεια είναι τόσο μεγάλα που ο οφειλέτης αδυνατεί να τα αποπληρώσει μετά από λίγα χρόνια. Όταν συμβεί αυτό, κατά τα πρότυπα της Μαφίας απαιτούμε κάποιο αντίτιμο που συνήθως είναι έλεγχος της ψήφου της χώρας στον ΟΗΕ, εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων, πρόσβαση σε κερδοφόρες πρώτες ύλες ή υπηρεσίες όπως είναι το πετρέλαιο και έργα υποδομής (διώρυγες, αεροδρόμια, λιμάνια κτλ). Φυσικά ο οφειλέτης εξακολουθεί να οφείλει τα χρήματα που έχει δανειστεί και έτσι άλλη μια χώρα προστίθεται στην παγκόσμια αυτοκρατορία μας»

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Οι όροι ΔΝΤ, δάνεια, μαφία, αντίτιμα, φυσικοί πόροι, πετρέλαιο; Μήπως όλα αυτά μας είναι πολύ οικία πλέον; Μήπως είναι όλα αυτά που ακούμε 2 χρόνια τώρα;;; Τυχαίο;;;

«…Η απατηλή φύση του ΑΕΠ μιας χώρας ήταν κάτι που συζητούσαμε με του συνεργάτες μου. Για παράδειγμα, το ΑΕΠ μιας χώρας μπορεί να σημειώσει αύξηση ακόμη κι αν κερδίζει μόνο ένα πρόσωπο, ας πούμε ο ιδιοκτήτης μια εταιρείας κοινής ωφέλειας, και ας βαρύνονται με χρέη η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Κι όμως, από την σκοπιά της στατιστικής αυτό θεωρείτε οικονομική ανάπτυξη.»

Μήπως είναι η απάντηση σε όλα αυτά τα ακραία μέτρα που εφαρμόζονται κι έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά για τα οποία υποτίθεται ότι εφαρμόζονται; Μήπως είναι όλα ένα στημένο παιχνίδι με πιόνια τους εθνικούς προδότες Έλληνες πολιτικούς;;;

«…τα έργα αυτά είχαν ως σκοπό να αποφέρουν μεγάλα κέρδη στις ανάδοχες εταιρείες και σε κάποιες λιγοστές οικογένειες με επιρροή στην δανειολήπτρια χώρα, εδραιώνοντας παράλληλα την μακροπρόθεσμη οικονομική εξάρτηση των χωρών αυτών από τις ΗΠΑ και κατά συνέπεια την πολιτική δέσμευση των κυβερνήσεών τους. Όσο μεγαλύτερο το δάνειο, τόσο το καλύτερο. Το γεγονός ότι το χρέος θα είχε ως συνέπεια να στερηθούν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού της χώρας την ιατρική περίθαλψη, την παιδεία και άλλες κοινωνικές παροχές δεν λαμβανόταν υπόψη»

Κι εδώ λοιπόν είναι το τραγικό της υπόθεσης. Μετά από 2 χρόνια ΔΝΤ στην Ελλάδα διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι τα φτωχά στρώματα θα στερηθούν τις πλέον βασικές κοινωνικές παροχές. Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα ζήσουν σε μια άλλη Ελλάδα στην οποία κάποια δεδομένα της δικής μου γενιάς δεν θα υφίστανται πλέον. Δεν θα μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, δεν θα μπορούν όλοι να μορφώνονται (μιλάμε για βασική μόρφωση), δεν θα μπορούν όλοι να θεωρούν δεδομένο ότι θα έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι στο τραπέζι. Μόνο αν ο κόσμος ξυπνήσει από τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ για την λαίλαπα που έρχεται και βγει στον δρόμο έχουμε πιθανότητες να επιβιώσουμε. Αυτά που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα είναι ασύγκριτα χειρότερα από αυτά που ζήσαμε ως σήμερα με την διάλυση της χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους ντόπιους πράκτορές τους, Έλληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες. Έλληνα ξύπνα τώρα, γιατί μετά θα ξυπνήσεις σε μία άλλη χώρα και θα είναι αργά για δάκρυα….

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ