Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Έλληνες ξυπνήστε! Μας αφανίζουν!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Στο παρελθόν πολλές φορές έχω αρθρογραφήσει για την αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, επειδή πίστευα πως ήταν το εν εξελίξει μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδα μας.
Με αυτήν την αρθρογραφία μου, στην οποία επεσήμανα τα πολλά μελλοντικά προβλήματα που σωρεύονται από τη λαθρομετανάστευση, προσπάθησα να ευαισθητοποιήσω την πολιτεία, η οποία ποτέ δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ενώ ταυτόχρονα επέδειξε μια περίεργη υποτονικότητα και ανοχή για την επίλυσή του. Ενός προβλήματος που η μη έγκαιρη αντιμετώπιση, μέσω των ανύπαρκτων ή αναποτελεσματικών πολιτικών αποφάσεων, όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δημιούργησε τεράστιο δημογραφικό ζήτημα καθώς αλλοιώθηκε η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας. Επίσης, η συνεχής αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία πολλές φορές είναι ακραία-τρομοκρατική, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Αυτοί οι πολίτες τελικά, είναι ξένοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα λόγω της ανικανότητας της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο και καθημερινά βιώνουν πολεμικές αλληλοεξόντωσης Λίβυων, Αφγανών, Σομαλών, Πακιστανών και κάθε λογής εγκληματιών που ενέσκηψαν από τα τύπου «σουρωτήρι» Ελληνικά σύνορα.

Καθημερινά τα αστυνομικά δελτία αναφέρουν πολυάριθμες εγκληματικές ενέργειες λαθρομεταναστών, κυρίως από την Αλβανία, από τις αφρικανικές χώρες και από κράτη της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως. Ποιος μπορεί να ξεχάσει κατά το παρελθόν (1η Μαρτίου 2011) τη δολοφονία εν ψυχρώ των αστυνομικών Γιώργου Σκυλογιάννη (22 ετών) και Γιάννη Ευαγγελινέλη (23 ετών), οι οποίοι είχαν διαθέσει την ζωή τους στην υπηρεσία της ασφάλειας των πολιτών. Ήταν δύο Ελληνόπουλα, δύο δικά μας παιδιά. Τότε στο άκουσμα της είδησης «πάγωσε» όλη η Ελληνική κοινωνία. Όπως «πάγωσε», στις 10 Μαΐου 2011, όταν πληροφορήθηκε πως τα ξημερώματα, άγνωστοι έσφαξαν με μαχαίρι τον 44χρόνο Μανώλη Καντάρη, που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από παρακείμενο χώρο στάθμευσης, προκειμένου να μεταφέρει στο μαιευτήριο την έγκυο γυναίκα του. Τον σκότωσαν για του αποσπάσουν μια κάμερα που κρατούσε στο χέρι του για να καταγράψει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, την οποία πούλησαν στη συνέχεια στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ. Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, έγινε με περίσσιο μίσος και αγριότητα και ένας νέος άνθρωπος χάθηκε, μια γυναίκα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ της θέας της αιμόφυρτου σωρού του συζύγου της και ένα παιδί, που λίγες ώρες μετά γεννήθηκε, δεν θα αντικρύσει ποτέ τον πατέρα του. Συνεχίζοντας, η Ελληνική κοινωνία «πάγωσε» εκ νέου, όταν στις 12 Ιουνίου 2012 δολοφονήθηκε στου Ρέντη ο 52χρονος φαρμακοποιός, Σπύρος Πουκαμισάς, πατέρας δύο παιδιών. Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία του χαρτοφύλακα που κρατούσε ο δολοφονηθής. Εκεί όμως, που έπαθε ακαριαίο έμφραγμα ήταν όταν πληροφορήθηκε δυο εγκληματικά περιστατικά που συνέβησαν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο πάλαι ποτέ ήσυχο νησί της Πάρου. Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου 2012, ένα ανθρωποειδές κτήνος από το Πακιστάν κακοποίησε βαρύτατα την 15χρονη Μυρτώ, πολτοποιώντας το κεφάλι της με πέτρα, γιατί αντιστάθηκε στις ζωώδεις ορέξεις του. Η Μυρτώ, που μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί, βρισκόταν στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές, με τη μητέρα της και την αδελφή της. Και στις 10 Αυγούστου 2012, όταν πληροφορήθηκε την εν ψυχρώ δολοφονία ενός οδηγού ταξί, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους δολοφόνους του, από ληστεία που είχαν διαπράξει, πριν από λίγα λεπτά σε κατάστημα της Alpha Bank. Οι δράστες τον πυροβόλησαν χωρίς δισταγμό, δυο φορές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να επέλθει ακαριαία ο θάνατος. Ο εκλιπόν 53χρονος Δημήτρης Μίχας, ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Όλα τα παραπάνω εγκληματικά περιστατικά που αναφέρω, είναι μερικά από τα εκατοντάδες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Άλλοι από αυτούς τους φυσικούς εγκληματίες έχουν ήδη συλληφθεί και άλλοι καταζητούνται. Αυτοί, όμως, που δεν καταζητούνται και δε θα συλληφθούν ποτέ, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκληματικών πράξεων που θα παραμείνουν δυστυχώς, ασύλληπτοι γιατί είναι οι αξιωματούχοι αυτής της πολιτείας. Είναι όλοι αυτοί, που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες και δημιούργησαν το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δίνοντας, κατά καιρούς, πολιτικές λύσεις σκοπιμότητας που αντί να λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το διόγκωναν.

Αναλυτικότερα, πιο κραυγαλέα και καταδικαστική στη διαιώνιση και την αύξηση του προβλήματος, είναι η περίπτωση της υπογραφής του κοινοτικού κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», τον Φεβρουάριο του 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης (σήμερα Προστασίας του πολίτη), Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τότε, υπέγραψαν χωρίς σοβαρές ασφαλιστικές δικλίδες, ένα κανονισμό ο οποίος προβλέπει για την λαθρομετανάστευση, πως όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει παράνομα σε Ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέφει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισήλθε πρώτα. Με βάσει, λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., το 90% των λαθρομεταναστών της Ευρώπης, εισβάλλουν στον Ελλαδικό χώρο και ακολούθως μεταβαίνουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου και συλλαμβάνονται. Τότε η χώρα αυτή εκτελώντας τον κοινοτικό κανονισμό, τους επιστρέφει στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα έγινε πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών και μοιραία μετατράπηκε σε αποθήκη των παράνομων μεταναστών. Όσο δε, η χώρα εξακολουθεί να δεσμεύεται από την υπογραφή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», τόσο μεγαλύτερες και πολύπλευρες διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία που όπως προείπα, επί δεκαετίες στερείται μιας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Προσέξτε, όμως, το οξύμωρο όλης αυτής της υποθέσεως. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδος μέσω της κοινοτικής συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ», αυτός θεώρησε ως Υπουργός, της μειοδοτικής Κυβέρνησης Παπαδήμου, πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τη δημιουργία των «κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών», που επί της ουσίας δεν υλοποιήθηκε γιατί εξέπνευσε η θητεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Έτσι, αποχώρησε ο ανεπαρκής και θρασύτατος, κ. Χρυσοχοΐδης και μας «ξημέρωσε» νέος Υπουργός Προστασίας του πολίτη, ο κ. Δένδιας, της «πατριωτικής» Κυβερνήσεως των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Κατά την δική τους άποψη, λοιπόν, το γιγαντιαίο και αποτελεσματικό πρόγραμμα, το οποίο θα απλωθεί από τον Έβρο μέχρι την Αθήνα και θα κτυπήσει τη λαθρομετανάστευση στη ρίζα της, για να αντηχεί καλύτερα στα αυτιά των ιθαγενών αυτής της χώρας, έχει την κωδική-παραπλανητική ονομασία, «Ξένιος Ζευς». Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να μη μπει κανένας λαθρομετανάστης πλέον, από τα ΒΑ σύνορά μας. Θεώρησε δε, σωστό ο κ. Δένδιας, πως ως κέντρα υποδοχής και κράτησης των παράνομων μεταναστών, θα πρέπει να είναι, αστυνομικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Θράκης. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο «σοφός» κ. Δένδιας με τον «Ξένιο ΔένΔΙΑ» κατάφερε, α) να αποψιλώσει, από ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας όπως η Κόνιτσα, ικανό αριθμό συνοριακών φρουρών, μετακινώντας τους στον Έβρο, για την υλοποίηση του σχεδίου του και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, όπως αυτή του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου. http://pressimdpk.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html και β) να μετατρέψει σε μπαρουταποθήκη την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να επαναστατήσουν με αυτή την απόφαση και να δηλώσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγ. Λαμπάκης, πως το κλείσιμο των τριών σχολών στη Θράκη και η μετατροπή τους σε χώρους υποδοχής μεταναστών οδηγούν στο συμπέρασμα πως «είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση».

Άρα, εύκολα καταλήγουμε στο ότι, δεν είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να θεωρούν πως έχουν βρει και τη λύση του. Όμως, ως πότε θα παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του λαού μας και εις βάρος της ασφάλειας της χώρας; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται πως επιβάλλεται άμεσα: α) να καταγγελθεί στην ΕΕ ο κοινοτικός κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ», β) Να ψηφισθεί νόμος περί ποσόστωσης μεταναστών επί του πληθυσμού της Ελλάδος, όπως τούτο ισχύει σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες και γ) Να διασφαλιστούν άμεσα τα σύνορά μας στον Έβρο, τη μεγαλύτερη πύλη λαθρομεταναστών της Ευρώπης, από ειδικές δυνάμεις του στρατού μας, τη στιγμή που είναι αδύνατη η φύλαξή τους από τους άνδρες της Frontex, του οργανισμού δηλαδή που έχει σήμερα την αρμοδιότητα της προστασίας των συνόρων μας. Αυτές οι ειδικές εγχώριες δυνάμεις του στρατού θα συμβάλουν στην αναχαίτιση των κυμάτων της λαθρομετανάστευσης και θα δώσουν σαφές μήνυμα προς την Τουρκία που είναι η υπεύθυνη χώρα εισαγωγής τους στην Ελλάδα.

Συνεπώς, ας ελπίσουμε πως θα έρθει ημέρα που ειδικό δικαστήριο σε όλους εσάς θα απαγγείλει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, για το συνειδητό αφανισμό του πληθυσμού της χώρας.

freepen.gr