Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ραχήλ Μακρή: «Καθαρός εμπαιγμός, ανακρίβειες και προχειρότητα από πλευράς Υπουργού Εργασίας για το κλείσιμο του ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας»


από το Γραφείο Τύπου
Την ώρα που η περιοχή μαστίζεται ήδη από σοβαρά προβλήματα και οι επιχειρήσεις της δεινοπαθούν, η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Εργασίας απαντά με...
κυνικό τρόπο σε σχετική ερώτηση μου για την κατάργηση του υποκαταστήματος ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας.

Ενώ στη σχετική μου ερώτηση επισήμανα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η κατάργηση της υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας, τις καταγγελίες από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, ότι η υπηρεσία έχει απογυμνωθεί τελείως από υπαλλήλους με αποτέλεσμα τη σταδιακή απαξίωση της και τελικώς στην κατάργησή της, ο Υπουργός απαντά ότι είναι επιτακτική η μείωση λειτουργικών δαπανών όπως η ενοικίαση κτιρίων και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ η ηλεκτρονική μηχανογράφηση του ΕΟΠΠΥ έχει συντελέσει στην γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στις ανακρίβειες του Υπουργού απαντάμε ότι ο ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία και δεν επιβαρύνεται με ογκώδη λειτουργικά έξοδα, ότι αναγκάζει με τον τρόπο του να ταλαιπωρεί τους πολίτες με μετάβαση τους στην Κοζάνη και επίσης, ότι οι 3500 ασφαλισμένοι της περιοχής έχουν το δικαίωμα να τους παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες για τις εισφορές που καταβάλλουν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι είναι απαράδεκτη η κατάργηση του υποκαταστήματος ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας, οι απαντήσεις του Υπουργού είναι εντελώς ανακριβείς και εκτός τόπου και χρόνου και ότι πρόκειται για σαφέστατο εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της υπηρεσίας γιατί τα προβλήματα που θα προκαλέσει θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πάει να λύσει.

Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμία προχειρότητα και καμία ασυδοσία σε ότι αφορά το συμφέρον των πολιτών και των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.