Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Καπνός «πνίγει» όλη την Αττική από το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια στον Αγιο Στέφανο


Ανεξέλεγκτα μαίνεται από τις 4:00 τα ξημερώματα η πυρκαγιά που έσπασε σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Δροσοπηγή, και Κρυονέρι.

Το μέτωπο ξεπερνά σε μήκος τα 2 χιλιόμετρα και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έχουν σπεύσει στην περιοχή, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εμποδίσουν τις πύρινες γλώσσες να καταστρέψουν κατοικίες.

Λίγο πριν τις 6:45 το πρωί η πυρκαγιά έκοψε στα δύο την εθνική Οδό στο ύψος της Λεωφ. Τραπεζούντος, με άνδρες της Τροχαίας να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και στο ρεύμα προς Αθήνα στο Καπανδρίτι.

Εδώ και αρκετή ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr o δήμαρχος Διονύσου, κος Γιάννης Καλαφατέλης:

Σύμφωνα με πληροφορίες ότι ένα σπίτι έχει καεί ολοσχερώς και πέντε ακόμα έχουν υποστεί ζημιές στους δρόμους περιμετρικά της Λεωφ. Τραπεζούντος, ενώ σοβαρός κίνδυνος υπάρχει για ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται εκεί.

Η φωτιά ξεκίνησε στη θέση Λιοσάμπι στις Αφίδνες και σε χρόνο ρεκόρ λόγω των ισχυρών ανέμων έφθασε στο στρατόπεδο του Αγ. Στεφάνου, προκαλώντας καταστροφές σε δύο αποθήκες.

Αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει καλύψει μεγάλο τμήμα της Αττικής, και η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική!

Στη μάχη για την κατάσβεση επιχειρούν 150 πυροσβέστες, 8 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Ηδη υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους που άκουσαν ισχυρές εκρήξεις από το σημείο όπου λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φλόγες.