Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Έσβησε η φωτιά στην Καλαμπάκα-μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης



Τέλος η φωτιά σε Ξηρόκαμπο, Μεγάλη Κερασιά και Ορθοβούνι, καθώς από χθες βράδυ έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. 
Το trikalaola.gr βρέθηκε σήμερα στις 2:30 τα ξημερώματα στον Ξηρόκαμπο Καλαμπάκας και δεν αντικρίσαμε την παραμικρή εστία φωτιάς.
Λίγος κόσμος ήταν εκείνη την ώρα στην πλατεία του χωριού και στο καφενείο, ενώ ήταν κι ένα...
λεωφορείο της Πυροσβεστικής, το οποίο είχε μεταφέρει πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών από την Θεσσαλονίκη. Τα άλλα πυροσβεστικά αυτοκίνητα με τους υπόλοιπους άνδρες, βρισκόταν πάνω στο βουνό.
Όλη τη νύχτα και αυτή των ώρα, ρίχνουν νερό σε σημεία που έχει προσβασιμότητα περιμετρικά και καπνίζουν, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στο εσωτερικό να κατασβήσουν μικροεστίες.
Άμεσος ο κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ σε τοπικό επίπεδο, από το μεσημέρι και μετά θα πνέουν στην ευρύτερη περιοχή ισχυροί άνεμοι.
Όλοι είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αυτό. Χθες το απόγευμα υπήρξε αναζωπύρωση κοντά στην Παραλλαγή, απ΄ όπου και είχε ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης μικροεστιών και γενικού ελέγχου της πληγείσας περιοχής από την φωτιά, παίρνουν μέρος συνολικά πάνω από 100 άνδρες της Πυροσβεστικής με 35 οχήματα από Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Στερεά, κ.α. περιοχές, υδροφόρες και προσωπικό του δήμου Καλαμπάκας και άλλων δήμων και εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα και προσωπικό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ.α.