Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

18.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς


Αναδημοσίευση από http://www.adesmeytos.gr 

Αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών που θα φιλοξενηθούν φέτος από τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000 παιδιά. 

Η οριστική λύση στο ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών δόθηκε χτες ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της Kεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. 
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν δίνει ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες καθώς έγιναν δεκτές από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και εξορθολογισμό των τροφείων (voucher). «Αποδεικνύεται με αυτήν την εξέλιξη ότι όπου υπάρχει διάθεση αμοιβαιότητας και συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, λύσεις στα αδιέξοδα μπορούν να βρεθούν με κύριο στόχο το κοινωνικό συμφέρον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.