Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αναγνώστρια αγανακτεί με την "δωρεάν" παιδεία...


Είμαι 18 χρονών και πλέον έχω φτάσει σε σημείο να λέω δεν μπορώ άλλο! Του χρόνου θα δώσω πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο, γιατί υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα...

Αρχικά, μας παραπέμπουν να πηγαίνουμε σε φροντιστήρια ώστε να περάσουμε σε μια σχολή η οποία θα μας προσφέρει άμεση και καλή επαγγελματική κατάρτιση, το οποίο δεν πετυχαίνει σε όλους. Αυτό συμβαίνει διότι ο μισθός των καθηγητών είναι χαμηλός και δεν έχουν το ενδιαφέρον για το αν ο μαθητής έχει μάθει ή όχι. Ακόμη χειρότερα, ο καθηγητής δεν δίνει παραπάνω προσπάθεια σε έναν μαθητή που αδυνατεί να καταλάβει κάτι, ενώ το ζητάει ο ίδιος. Δεν ισχύει σε όλους αλλά στο περισσότερο ποσοστό ναι.
Από την παιδική μας ηλικία μάς έχουν μάθει να λέμε την λέξη "φροντιστήριο"!
Και φτάνουμε στην κορυφή της πυραμίδας αυτής της καταστροφής λέγοντάς μας ότι θα καταργηθούν τα δωρεάν συγγράμματα σε φοιτητές ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Άρα μας λένε ότι θα πληρώνουμε..
Και ρωτώ εγώ πλέον με το φτωχό μου μυαλό..
-Γιατί παρακαλώ έχει χαθεί η ήδη ΔΩΡΕΑΝ παιδεία; Γιατί να καταργηθούν όλα πια; Εγώ ούτε είχα ούτε έχω κανένα όφελος από όλη αυτή τη κατάσταση, και όμως! Έχω μπει στο τρυπάκι μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας μου και πέφτουμε ακόμη πιο κάτω..
-Ρωτούν αν οι γονείς μας έχουν την δυνατότητα με τα σημερινά δεδομένα έχουν την δυνατότητα για κάλυψη όλων αυτών των εξόδων από την υποτιθέμενη ΔΩΡΕΑΝ παιδεία;
-Αν αυτό είναι το πρόβλημα το οποίο μας πάει πίσω για την εξόφληση των χρεών μας, γιατί δεν μειώνουν οι ίδιοι την βαθιά τους τσέπη ώστε να βοηθήσουν οι ίδιοι αυτή την κατάσταση;
-Αν εμείς τελικά είμαστε το πρόβλημα και όχι οι ίδιοι, γιατί παρακαλώ αφήσατε τόσα χρόνια στα σκουπίδια ώστε να μας βάλουν μέσα στον κάδο επιτέλους;
-Γιατί να καταστρέφετε τόσα όνειρα που έχουμε εμείς οι νέοι για το καλό του ελληνικού κράτους;
-Στην τελική, καλή είναι η γλώσσα μας και προσωπικά την στηρίζω, καλός είναι ο πολιτισμός μας, υπέροχη είναι η ιστορία μας που οφείλουμε όλοι μας να την γνωρίζουμε, ΑΛΛΑ με αυτούς τους κυβερνώντες τί μου πρόσφερε αυτή η χώρα;; ΦΤΩΧΕΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΝΕΙΡΩΝ.

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι ήθελαν να παίρνουν περισσότερα, ψήφιζαν ότι ψήφιζαν για να τους βάλουν σε μια εξασφαλισμένη θέση(δεν με ενδιαφέρει τι ψήφιζαν)μέσα στο Δημόσιο Τομέα, και μαζί με τους πολιτικούς τα έτρωγαν όλοι και όλα μαζί.
Και όμως! Υπάρχουν άνθρωποι σαν την οικογένεια μου που δεν είχαν όφελος από αυτό, ούτε χρωστούσαν σε εφορίες για χαράτσια, ήταν συνεπείς σε ΌΛΑ ΤΟΥΣ και βρέθηκαν να χρωστάνε και να βρίσκονται ΔΙΧΩΣ εργασία.

Και τέλος για να μην γίνω κουραστική, με όλα αυτά που προσπαθούν να μας περάσουν τα οποία ούτως ή άλλως θα τα καταφέρουν το μόνο που θα καταφέρουν ΣΙΓΟΥΡΑ είναι ότι ο κόσμος προκειμένου να γλυτώσει έστω και 10€ θα μπεί στην παρανομία, θα προσπαθήσει να κλέψει για να έχει το παιδί του να πιει ένα ποτήρι γάλα.. Σε μερικούς μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά δεν είναι έτσι. Τώρα είναι που με αυτά τα μέτρα θα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι δίχως δουλειά και περισσότερα κρούσματα παρανομίας.

Είμαι μία κοπέλα που μου κόβουν τα όνειρα.. Όμως είμαι αυτή που κάθονταν σπίτι της και δεν πήγαινε σε συγκεντρώσεις(δεν εννοώ κομματικές) για να φωνάξει.. Λάθος και πλέον ήρθε η ώρα να φωνάξουμε όλοι μαζί! (Δεν είμαι πουθενά μέλος, είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη.)
ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Ή ΑΥΤΟΙ ΟΙ 300 Ή ΕΜΕΙΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΙΡΙΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ!

Αναγνώστρια