Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Παπαδήμο


Το ότι έχει πάρει μια εντολή από τα κόμματα που την έδωσαν για να αποφύγουν τη λαϊκή βούληση και ότι η Βουλή η οποία τον στηρίζει, δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, επισήμανε στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση το πάντρεμα του χρηματοπιστωτικού αυταρχισμού με τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Ο κ. Τσίπρας προχώρησε μάλιστα σε σφοδρότατη επίθεση κατά του ΛΑΟΣ, εγκαλώντας τον κ. Μ. Βορίδη ότι η «Ακροδεξιά και οι απολογητές του Μεταξά» δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας στην Αριστερά.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο εκβιασμός που επιχειρείται στον ελληνικό λαό δεν πιάνει και ότι η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι ήδη κουρελόχαρτο. Προχώρησε μάλιστα και σε προσωπική επίθεση στον κ. Παπαδήμο, κατηγορώντας τον ότι είναι συνυπεύθυνος για τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Μάλιστα, του ζήτησε να διεκδικήσει από την ΕΚΤ να ενταχθούν στο «κούρεμα» και τα ομόλογα που κατέχει. Τέλος, κάλεσε τον κ. Παπαδήμο να εξηγήσει στον λαό και στο Κοινοβούλιο, γιατί θα πετύχει αυτός με την ίδια πολιτική εκεί όπου απέτυχαν οι κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Παπανδρέου, τι διαφορετικό θα κάνει και πότε θα βγει η χώρα από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι, ως επικεφαλής ενός Συνασπισμού εξουσίας που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει συμφωνίες και συμβάσεις που θα συνιστούν εκχώρηση κυριαρχίας.