Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Στο Δημοτικό Γηροκομείο και στην Παλιά Ηλεκτρική οι άστεγοι των Χανίων


Καταφύγιο για τους άστεγους των Χανίων θα αποτελέσει η Παλιά Ηλεκτρική και το Δημοτικό Γηροκομέιο των Χανίων σύμφωνα με... απόφαση που έλαβε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση την οποία παρακολούθησαν και αρκετοί Χανιώτες που ζήτησαν επιτακτικά από τη Δημοτική Αρχή να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που έγινε ορατό με το θάνατο αστέγου μέσα στην πόλη πριν από λίγες ημέρες, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη σημείωσε πως η δήμος Χανίων έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Εκκλησία για την ανάπτυξη διάφορων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και τη δημιουργία ξενώνα αστέγων, ενώ από την πλευρά τους και οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις ζήτησαν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε πάντως πως για το θέμα της δημιουργίας ξενώνα αστέγων θα έχει συνάντηση αύριο στην Αθήνα με τον Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατριβάνο.

Επισημαίνεται τέλος πως η εγκατάσταση των αστέγων τόσο στο Δημοτικό Γηροκομείο όσο και στο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής ξεκίνησε ήδη από χθες.
flashnews.gr